تکنولوژی درخدمت ایمنی خودروهاازنگاه کارشناس خودرو
پیشرفت تکنولوژی درخدمت ایمنی
تصور زندگی بدون خودرو امری محال به نظر میرسد ودرتمامی برنامه ریزی های زندگی اعم از سفر،کار و… نقش پررنگ خودرو کاملا به چشم می آید .دراین میان با توجه به گستردگی وهمه گیر شدن استفاده از خودرو احتمال بروز تصادفات وسوانح رانندگی نیز به همین نسبت افزایش پیدا میکند وشرکتهای خودرو ساز نیز برای افزایش فروش وحضور در بازار رقابت ،با وارد کردن انواع واقسام تکنولوژیها درتولیدات خود تاثیر به سزایی در سلامت سرنشینان وپیشگیری از بروز حوادث دارند .امروزه فقط سالم ماندن سرنشینان پس از سانحه رانندگی اولین اولویت نیست و مهمتر از آن جلوگیری از حادثه است.
رانندگی در دنیای امروز مخاطرات زیادی به همراه دارد. حتی اگر خود راننده هم بسیار حرفهای و محتاط باشد، ممکن است به دلیل بیاحتیاطی یا بیتوجهی سایرین، اتفاقات ناگواری به وقوع بپیوندد. حتی اگر تنها با سرعت ۱۰ کیلومتر در ساعت با دنده عقب حرکت کنید، برخورد اتومبیل یک تنی شما به یک مانع یا فرد میتواند خسارتهای جانی و مالی زیادی به بار آورد. زمانی که با خودرو خود دنده عقب میرویم، عدم توانایی کامل برای دیدن موانع و عابرهای حاضر در عقب خودرو، میتواند فاجعهآفرین باشد. برای حل این مشکل خودروسازان تمهیدات زیادی اندیشیدهاند. استفاده از دوربینهای دید عقب در اتومبیلهای بزرگ و شاسیبلند یکی از این تمهیدات است. این دوربینها فضای عقب خودرو را به طور کامل در مانیتور نصب شده روی کنسول اتومبیل نشان میدهند. به این ترتیب راننده میتواند با آگاهی از موانع و خطرات موجود، از وقوع حوادث جلوگیری کند.
علاوه بر دوربینهای دید عقب، خودروسازان بزرگی چون فورد و ولوو به نصب سیستمهای بررسی نقاط کور در خودروهایشان اقدام کردهاند. به طور مثال در خودروهای ولوو، آیینههای مخصوصی نصب شده است که از نظر انحنا با آیینههای معمولی فرق دارند. علاوه بر این، یک آیینه کوچک هم در گوشههای آیینههای بغل قرار داده میشود که فضای دید راننده را بیشتر میکند
اما یکی دیگر از فناوریهای جدیدی که امروزه به کمک رانندگان آمده است تا آنها را در رانندگی یاری کند، سنسورهای هشدار موانع عقب وجلوهستند. به کمک این سیستم شما میتوانید در مکانهای تنگ و خیابانهای شلوغ بدون نگرانی از برخورد با سایر خودروها، اتومبیلتان را پارک کنید.
سیستم هشدار انحراف از مسیر که این سیستم بهبود امنیت رانندگی و امکان عملکرد بهتر راننده را فراهم می سازد. در صورتی که راننده دچار خواب الودگی یا حواس پرتی گردد و از مسیر خود منحرف شود این سیستم به صورت اتوماتیک در زمان کمتر از ۲۰۰ میلی ثانیه فعال شده ، هشدار خروج از خطوط جاده را با ویبره نمودن صندلی ویا قربیلک فرمان به راننده اعلام می نماید. این سیستم در صورتی فعال می گردد کلید فعال بودن روشن باشد وچراغ های راهنما روشن نباشند.
تقریبا به صورت پایه دراکثرمحصولات خودروسازی دنیا تعبیه شده است. این سیستمها به دور از نحوه نام گذاری آنها، از سنسورهای با تکنولوژی بالا استفاده میکنند . رایانه مرکزی خودرو و عکس العمل های مکانیکی مناسب، رانندگی ایمن را برای شما به ارمغان میآورند. ما معمولاً در مورد خودروها میشنویم که دچار کم فرمانی و بیش فرمانی میشوند. این واقعیت وقتی سرعت از حدی بالاتر باشد یا جاده لغزنده باشد یک حقیقت اجتناب ناپذیر است. کم فرمانی وقتی حاصل میشود که نیروی جلوبرنده مناسب برای خودرو مهیا نیست و خودرو بیشتر تمایل دارد که به راستای مستقیم حرکت کند تا دور بزند. بیش فرمانی درست مفهوم مقابل کم فرمانی است به طوری که خودرو بیشتر تمایل دارد که دور بزند تا اینکه به حرکت مستقیم رو به جلوی خود ادامه دهد. سیستم کنترل الکترونیکی پایداری برای حل کردن دو مشکل فوق دست به کار شده است.
سیستم کنترل پایداری به تنهایی عمل نمیکند بلکه از دیگر وسایل ایمنی در نظر گرفته شده برای خودرو هم استفاده میکند. مانند ترمز ضد قفل و کنترل نیروی رو به جلو،مرکز خودرو در واقع قلب سیستم( ای اس پی) میباشد. کنترل حرکت چرخشی حول محور قائم در واقع این سنسور در مرکز واقعی خودرو قرار دارد تا کوچکترین انحراف را احساس کنند. اگر شما جای راننده در خودرو بنشینید این سنسور در سمت راست راننده در پایین قرار دارد .درواقع (ای اس پی) به این صورت وارد عمل میشود که کنترل تک تک ترمزهای چرخها را بر عهده میگیرد و همچنین دریچه گاز ورودی موتور را هم کنترل میکند. در واقع دریچه گاز (پدال) را کمتر میکند تا سرعت خودرو به مقدار مطلوب برسد. سنسورهای به کار رفته در این سیستم اختلاف موجود در زاویه خودرو و زاویه چرخش فرمان را احساس میکنند و دائما به رایانه مرکزی خودرو گزارش میدهند و این رایانه است که با ورودیهای دریافتی خود، بهترین تصمیم را میگیرد.
خودروسازان پا رافراتر گذاشته وحتی پارک کردن خودرو را هم به خودرو واگذار کرده اند. پارک کردن موازی ، یک کار شاق و نا خوشایند برای اکثر رانندگان است ، ولی با فضای محدود موجود برای پارک کردن خودرو در شهرهای بزرگ ، هنر جا دادن خودرو در یک فضای ناچیز یک مهارت حیاتی برای شماست . عمل پارک خودرو به ندرت به آسانی صورت می گیرد و معمولاً می تواند منجر به ایجاد گره های ترافیکی و به هم ریختن اعصاب خود و دیگران می گردد. خوشبختانه ، تکنولوژی دارای پاسخی برای حل این مشکل می باشد ، و آن پارک خودرو توسط خود آن است . تصور کنید که مکان مناسب جهت پارک را پیدا کرده اید ، اما به جای تقلا برای جلو و عقب کردن خودرو ، تنها یک دکمه را فشار داده و در جای خود به آسودگی می نشینید . تکنولوژیهایی مشابه آنچه در پارک خودکار خودرو استفاده می شود ، می تواند در سیستمهای ممانعت کننده از تصادف و در مراحل پشرفته تر در سیستمهای رانندگی خودکار نیز استفاده شود. خودروهای خود پارک کننده همچنین می توانند به حل برخی مشکلات ترافیکی در پارک خودرو در مناطق شهری پرجمعیت کمک کنند . خودروهای خود پارک کننده می توانند در فضاهای کوچکتری نسبت به مکانهایی که خود راننده توانایی پارک خودرو را دارد ، جای گیرند . این امر موجب آسانتر شدن کار یافتن جای پارک برای مردم شده و باعث می شودکه تعداد مشابهی خودرو ، فضای کوچکتری را اشغال کنند .
هنگامی که شخصی خودروی خود را به طور موازی پارک می کند ، حداقل برای چند ثانیه موجب مسدود کردن خیابان و ایجاد ترافیک می گردد. از طرفی اگر فرد برای پارک دچار مشکل شود ، حداقل چندین دقیقه این کار طول می کشد و به طور محسوسی نظم ترافیکی را به هم می ریزد.
از دیگر سیستمهای ابمنی که همگی بر پایه تکنولوژی طراحی شده اند میتوان به مواردی مانند رادارهای طولی ونقطه کور ،دوربین ۳۶۰ درجه ،چرخش وتنظیم ارتفاع خودکار نور چراغ های جلو،کمربندهای ایمنی پیش کشنده و… اشاره کرد که دارای اهمیت بالا در پیشگیری از سوانح رانندگی دارند ولی در نهایت نقش آموزش وتبحر راننده خودرو مهمترین اصل ایمنی و پیشگیری از تصادفات وسوانح را دارا میباشد.
تکنولوژی درخدمت ایمنی خودروهاازنگاه کارشناس خودرو ،کارشناسی وقیمت گذاری خودرو،کارشناسی رنگ وفنی ودیاگ خودرو درمحل
ارسال پاسخ